76. Soru: PAVO ile desteklenen ödeme planları nelerdir ve bu ödeme planlarını nasıl oluşturabilirim?

Cevap: Nakit, kredi kartı, açık hesap ve yemek çeki ödeme yöntemleri desteklenmektedir.

Yemek çeki tarafında yalnızca Multinet, Metropol ve Macellan firmaları desteklenir.

Ödeme planı ekranı üzerinden ödeme planlarını düzenleyebilir, yeni ödeme planı ekleyebilirsiniz.

77. Soru: PAVO üzerinden yapılan bir satışın iadesini nasıl gerçekleştirebilirim?

Cevap: İade işlemini gerçekleştirebilmek için öncelikle bankanızla iletişime geçerek eşlenikli iade özelliğinin aktif hale getirilmesini talep etmelisiniz. Banka gerekli tanımlamaları yaptıktan sonra, eşlenikli iade işlemlerinin açıldığını belirten e-postayı [email protected] adresine ileterek kullanacağınız cihaz için iade yetkisinin aktif edilmesini sağlayabilirsiniz. Bu adımlar tamamlandıktan sonra cihazda iade işlemi aktifleştirilmiş olup iade işlemleri gerçekleştirilecektir.

78. Soru: PAVO POS entegrasyonu ile Mağaza Satış ekranından taksitli tahsilat yapılırken cihazda taksit seçenekleri ekranı otomatik olarak gelebilir mi?

Cevap: Sistem parametrelerinden sis.13.02 – ‘PAVO POS kredi kartı tahsilat işlemleri için taksit seçimi cihazdan yapılsın mı?’ parametresi EVET olarak ayarlandığında cihazda taksit seçenekleri ekranı otomatik olarak görüntülenecektir.

79. Soru: PAVO entegrasyonu ile Mağaza Satış ekranında kredi kartı işlemlerinde taksitli gönderim nasıl yapılır?

Cevap: Taksitli işlem yapabilmek için öncelikle ödeme planı ekranında taksitli olacak şekilde bir ödeme planı tanımlanmalıdır. Ardından tahsilat alırken ilgili ödeme planı seçilerek işlem PAVO cihazına gönderildiğinde, taksitli işlem cihaz ekranında görüntülenecektir.

Taksitli gönderim işlemleriyle ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

https://www.diaakademi.com/magaza-satis-ekrani-taksitli-gonderim

80. Soru: PAVO ile paket servis satış ekranından kurye tahsilat işlemi yapılabilir mi?

Cevap: DİA Mobil uygulaması, PAVO cihazına yüklenerek işlem gerçekleştirilebilir. Bağlantı kurulurken PAVO cihazı üzerindeki Harici Entegrasyon bölümünden P2P seçeneği ile ayarlama yapılmalı ve kullanıcı öntanımlı parametrelerde Hızlı Yazar Kasa tanımı eklenmelidir. Bu işlem tamamlandıktan sonra, ilgili kullanıcı üzerinden yapılan e-belge (e-arşiv ve e-fatura) işlemleri gerçekleştirilebilir.

81. Soru: Restaurant satış ekranında PAVO ile masada ve kasada ayrı tahsilat yapılabilir mi?

Cevap: Evet, her iki işlem mümkündür. Kasadan hesap alma işlemleri DİA masaüstü üzerinden, masada hesap alma işlemleri ise DİA Mobil ile PAVO cihazı üzerinden doğrudan yapılabilir.

82. Soru: PAVO entegrasyonu ile Servis Formları ekranında, hizmet türünde ve malzeme türünde stok seçerek faturalama yapabilir miyim?

Cevap: Servis formunun türüne bağlı olarak faturalama işleminin gerçekleştirilebilmesi için öncelikle sistem parametrelerinde yer alan “shy.01.07 – Sadece Kapanan Formları Faturala” ayarının işletmenizin süreçlerine uygun şekilde Evet veya Hayır olarak değiştirebilirsiniz.

Bu ayarın yapılmasının ardından faturalama süreci aşağıdaki adımlarla tamamlanır:

Faturalandırılacak servis formu seçilir.

İşlemler menüsünden “Faturalama” seçeneğine giriş yapılır.

“Kasadan Faturalama” seçeneği kullanılarak fatura oluşturulur.

Bu adımlar uygulandığında fatura, ilgili servis formuna bağlı şekilde başarıyla oluşturulmuş olur.

83. Soru: PAVO ile tahsilatı alınmış ve faturası oluşturulmuş bir e-adisyonu nasıl iptal edebilirim?

Cevap: PAVO ile tahsilatı alınmış ve faturası oluşturulmuş bir e-adisyonun iptali için, öncelikle ilgili faturanın iptal edilmesi gerekmektedir. Fatura iptali tamamlandıktan sonra, e-adisyon iptali gerçekleştirebilirsiniz.