67. Soru: PAVO GMÖEBYS (Güvenli Mobil Ödeme ve Elektronik Belge Yönetim Sistemi) entegrasyonu için hangi cihaz modelleri kullanılmaktadır?
Cevap: PAVO entegrasyonu, N86 ve N96 model yazarkasa cihazları ile sağlanmaktadır.
68. Soru: PAVO entegrasyonu, bağlantı türlerinden (kablolu, kablosuz ağ) hangisi ile sağlanmaktadır?
Cevap: PAVO cihazı, kablosuz ağ (Wi-Fi) üzerinden entegre edilir.
69. Soru: PAVO entegrasyonunda mobil ve masaüstünde kullanabileceğim uygulamalar nelerdir?
Cevap: PAVO N86 Android Mobil POS NETWORK (Wi-Fi) (VUK507)
PAVO N96 POS NETWORK (Wi-Fi) (VUK507)
70. Soru: VUK 507 POS cihazları hangi işlemler için kullanılabilir?
Cevap: VUK507 POS cihazları yalnızca e-arşiv / e-fatura işlemleri için kullanılabilmektedir.
Bu cihazların entegratörlüğü DİA Özel Entegratörü tarafından sağlanmaktadır.
71. Soru: PAVO cihazı üzerinden DİA entegrasyonunu sağlamak için hangi harici entegrasyon tanımları seçilmelidir?
Cevap: Masaüstü istemci kullanıcıları için REST, mobil kullanıcılar için ise P2P entegrasyon tipi seçilmelidir.
72. Soru: DİA ile entegreli PAVO kullanmak istiyorum. DİA’da e-fatura ve e-arşiv entegratörlüğü kullanmalı mıyım?
Cevap: Evet. PAVO entegrasyonu üzerinden e-belge (e-fatura ve e-arşiv) oluşturulduğu için DİA’da e-fatura ve e-arşiv entegratörlüğün kullanılması gerekmektedir.
73. Soru: PAVO kullanmak için sunucuda aynı VKN ile tanımlanmış birden fazla firma kartı oluşturulduğunda başka POS lisansı almam gerekiyor mu?
Cevap: Sunucunun içinde aynı VKN ile tanımlı birden fazla firmada kullanabilmek için M031_POS_01 kodlu ürün lisansı almanız yeterlidir.
74. Soru: PAVO kullanımında aynı sunucuda farklı VKN’li firmalar için lisans almam gerekiyor mu?
Cevap: Sunucunun içinde farklı VKN ile firma varsa her firma için bir adet +1 Web Servis Kullanıcı almanız gerekmektedir. DİA istemci üzerinden oluşturulan web servis kullanıcısının bilgileri PAVO panel üzerinde üye işyeri sekmesinin dökümanlar kısmına eklenmektedir. DİA ve PAVO arasındaki haberleşme bu kullanıcıdaki bilgiler ile sağlanmaktadır. Bu nedenle DİA istemci üzerinden oluşturulan ws kullanıcı bilgileriniz kesinlikle değiştirilmemesi gerekmektedir.
75. Soru: PAVO kullanımında birden fazla PAVO cihazı alacağım. Bu konuda kaç POS lisansı ve web servis lisansı almam gerekir?
Cevap: Sunucudaki bir firmada birden fazla PAVO kullanılıyorsa bir adet M031_POS_01 kodlu ürün lisansı ve bir adet +1 Web Servis Kullanıcısı almanız yeterli olacaktır.
\
