39. Soru: Ingenico Yeni Nesil Yazar Kasa entegrasyonu için hangi modelleri kullanabilirim?
Cevap: Ingenico yazarkasa İDE280, İWE280, PAXA910SF ve MOVE5000F modelleriyle entegrasyon sağlanabilmektedir.
40. Soru: Ingenico ile kablosuz entegrasyon yapmak mümkün mü?
Cevap: Evet, mümkündür. DİA sistemi ile kablosuz entegrasyonu destekleyen Ingenico modeli PAX A910SF’tir.
41. Soru: Ingenico cihazlarını masaüstü uygulamasıyla entegre olarak kullanabilir miyim?
Cevap: Masaüstü DİA uygulaması ile aşağıdaki Ingenico modelleri uyumludur:
42. Soru: Uyumlu İngenico Poslar hangileridir?
Cevap: Ingenico MOVE 5000F USB (Kablolu) – GMP3 protokolü kullanır,Ingenico IDE280 USB (Kablolu) – GMP3 protokolü kullanır, Ingenico IWE280 USB (Kablolu) – GMP3 protokolü kullanır, Ingenico PAX A910SF Android Yazarkasa POS – USB (Kablolu) Kablosuz (Wi-Fi), GMP3 protokolü kullanır.
43. Soru: Ingenico GMP3 POS cihazlarıyla hangi işlemleri gerçekleştirebilirim?
Cevap: GMP3 POS cihazları, yazar kasa fiş çıktısı almakta olup e-arşiv ve e-fatura oluşturulması halinde tahsilatlar Ingenico cihazdan yapılmakta, fiş çıktısında bilgi fişi yazmaktadır.
44. Soru: Ingenico entegrasyonunu nasıl gerçekleştirebilirim?
Cevap: https://online.ikasa.com.tr adresine giriş yaparak üye giriş bilgilerini doldurup ödeme işlemini tamamladıktan sonra, Ingenico tarafından GMP3 ayarlarınız aktif edilecektir. GMP3 aktif hale geldikten sonra cihazınızdan F > Yazarkasa POS Ayarları > Şifre: 0000 > Parametre Yükle adımlarını izleyerek entegrasyonu kullanmaya başlayabilirsiniz.
Detaylı bilgi için https://www.diaakademi.com/bilgibankasi/ingenico-entegrasyon-islemleri/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
45. Soru: Ingenico cihazında IP bilgilerimi görmek ve güncelleme yapmak istiyorum, nasıl yapabilirim?
Cevap: Cihaz üzerinde “F” ya da “GRİ” bir tuş bulunur. Bu tuşlardan birisine basıldıktan sonra yazarkasa POS ayarları seçilir. Seçim yaptıktan sonra bağlantı ayarları menüsünden IP bilgilerine ulaşabilirsiniz. Detaylı IP bilgisi üzerinde işlem yapmak için https://www.diaakademi.com/bilgibankasi/ingenico-entegrasyon-islemleri/ bağlantısından gerekli adımlar izlenerek değişiklik yapılabilir.
46. Soru: Ingenico cihazımın GMP3 bağlantı türünü öğrenmek istiyorum. Nereden öğrenirim?
Cevap: Cihaz üzerindeki F tuşuna basarak ‘Yazarkasa POS Raporları ‘ > ‘GMP3 Raporu’ menüsüne girin. Burada cihazınıza ait bağlantı tipi görüntülenir.
47. Soru: Ingenico entegrasyonu için POS lisansı gerekli midir?
Cevap: Evet. Kaç adet Ingenico POS cihazı bağlanacak ise ona uygun sayıdaki M031_POS_01 kodlu üründen alınmalıdır.
48. Soru: Sunucuda aynı firma için ikinci yazar kasa kullanımında artı lisans almalı mıyım?
Cevap: Sunucuda firma ikinci yazar kasa için M031_POS_01 kodlu ürene ek olarak M031_POS_1_01 kodlu ürünü ilave almanız gerekmektedir.
49. Soru: Sunucuda aynı firma için üçüncü yazar kasa kullanımında artı lisans almam gerekir mi?
Cevap: Sunucuda aynı firma için üçüncü yazar kasa kullanımında M031_POS_1_02 kodlu ürün ek olarak alınmalıdır.
50. Soru: Sunucuda aynı firma için dördüncü yazar kasa kullanımında artı lisans almam gerekir mi?
Cevap: Sunucuda aynı firma için dördüncü yazar kasa kullanımında M031_POS_1_03 kodlu ürün ek olarak alınmalıdır.
51. Soru: Ingenico fiş çıktısı karakter limitini nasıl belirleyebilirim?
Cevap: Sistem parametrelerindeki POS.03.01 Ingenico fiş çıktısı karakter limiti ayarından, stok açıklama alanı için 15–32 karakter arasında bir değer seçerek kaydetme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
52. Soru: Ingenico yazarkasa kullanımı için firma kartında e-Fatura ve e-Arşiv tanımları yapılmalı mı?
Cevap: Hayır, e-belge tanımlarının yapılması zorunlu değildir.
53. Soru: Ingenico entegrasyonum var fakat DİA’da fatura entegratörlüğüm yok. E-Adisyonu kullanabilir miyim?
Cevap: E-Adisyon kullanabilmek için DİA üzerinde e-fatura ve e-arşiv entegratörlüğünün bulunması gerekmektedir.
54. Soru: Ingenico PAX 910SF modeli ile e-adisyon kullanımı mümkün müdür?
Cevap: Entegrasyonu desteklenen tüm Ingenico modelleri ile e-adisyon kullanımı mümkündür.
DİA – PAVO POS Entegrasyonu Sık Sorulan Sorular
