31. Soru: Dönem devri sonucu oluşan veya muhasebe fişleri ekranından eklenen kapanış fişi hesap planı bakiyelerine neden yansımamaktadır?

Cevap: Kapanış fişi bakiyeleri doğrudan hesap planına yansımamaktadır. Mali tablolar hesap planı bakiyeleri üzerinden oluşturulduğundan, tabloların doğru şekilde görüntülenebilmesi için kapanış fişleri hesap planı bakiyelerini değiştirmemektedir. Mizan raporunu kapanış fişi dahil seçeneği ile kontrol edebilirsiniz.

32. Soru: Bekleyen siparişleri bir sonraki yıla devredebilir miyiz?

Cevap: Devir ekranında ‘Siparişler’ seçeneğini işaretleyerek, Tamamı Sevk Edilmemiş, Teklif Durumunda veya Analiz Aşamasında olan siparişleri devredebilirsiniz.

33. Soru: Muhasebe hesap kartlarının devir işlemini yaptım, ancak önceki döneme tekrar hesap kartı açıldı. Muhasebe hesap kartlarını yeni döneme nasıl ekleyebilirim?

Cevap: Eski dönemde yeni açılan Muhasebe hesap kartlarını veri aktarım sihirbazı ile DİA XML olarak dışarı alıp, yeni dönemde veri aktarım sihirbazı ile DİA XML aktarım yöntemiyle DİA’ya veri aktarmak istiyorum seçeneğini kullanarak Muhasebe Hesap Kartı aktarım Parametrelerinden Hesap kodu varsa Kaydı Yoksay olarak tekrar içeri alabilirsiniz veya hesap ekle alanından yeni dönemde hesap kartını ekleyebilirsiniz.

34. Soru: Otel dönem devri nasıl yapılır?

Cevap: Firma kartından yıl sonu gelmeden yeni dönem açılmalıdır. Otel folyo hareketlerinde mükerrer kayıt oluşmaması için otel dönem devrinin sadece bir kez yapılması gerekmektedir.

Devir ekranından, Devam Eden Kontratlar, Otel Bekleme-Rezervasyon-Konaklama Kartları, Otel Arıza Bakım formları, Otel Kayıp Bulundu Listesi devir yapılmaktadır.

35. Soru: Muhasebe Hesap Planı Bakiyesi miktarlı devir yapılabilir mi?

Cevap: Devir ekranındaki parametreler alanında bulunan “Muhasebe Hesap Planı Bakiye Devri Miktarlı Yapılsın” seçeneği işaretlenerek işlem sağlanabilir.

36. Soru: Çek ve senet devir işlemlerinde, son bordroda kullanılan döviz kuru ile aktarımı nasıl gerçekleştirebilirim?

Cevap: Devir ekranındaki parametreler alanından ‘ Çek Senet Devir Döviz Kuru Parametre’ değerini ‘Son Bordro Kuru’ seçerek işlem sağlayabilirsiniz.

37. Soru: Çek-Senet işlemlerinde parçalı ödeme yöntemi kullanılıyor ise devir işlemi nasıl yapılmalıdır?

Cevap: Çek senet işlemlerinde parçalı ödeme yöntemi kullanılıyor ise devir parametrelerinde Çek Senet Devrinde, Tüm Bordroları Devret seçerek işlem sağlayabilirsiniz.

38. Soru: B2B ve B2C sistemlerinde dönem devri ayarları nasıl yapılmalıdır?

Cevap: Web sitenizin Admin Panel – Sistem Ayarları – Ayarlar sayfasındaki Firma menüsünden Güncelleme sekmesi seçilmelidir. Tüm Verileri Güncelle parametresindeki Aktif Dönem Cache Temizle kutucuğunu işaretlenerek DİA Verilerini Güncelle butonu seçilmedir. Böylece DİA’da seçilen ön tanımlı dönem web sitenizde aktif olacaktır. Daha sonra Tüm Verileri Güncelle parametresinde bulunan Tüm Stok Miktarlarını Tekrar Güncelle kutucuğunu seçerek DİA Verilerini Güncelle butonunu işaretlemelisiniz. Böylece ürün miktarlarınız güncellenmiş olacaktır.