1. Soru: Firmada yeni dönemi nasıl açabilirim?

    Cevap: Firma kartı dönem bilgileri alanından ‘Dönem Ekle’ seçeneği ile veya Dönem Devir (Devir) ekranındaki ‘ Yeni Dönem Ekle ’ seçeneği ile işlem sağlayabilirsiniz.

  2. Soru: Devir işlemlerinde firma hangi dönemde olmalıdır ?

    Cevap: Devir işlemleri, eski dönemde başlatılmalıdır.

     

  3. Soru: Dönem devri yaparken hangi dönem ön tanımlı olmalıdır?

    Cevap: Devredilecek dönem ön tanımlı olmalıdır.

     

  4. Soru: Fatura, irsaliye v.b. işlemleri kaydederken “İşlem Tarihi aktif dönem aralığı içinde olmalıdır” uyarısı alındığında nasıl işlem sağlayabilirim?

    Cevap: Fatura, İrsaliye v.b. işlemlerin yapıldığı dönem bilgisi ile kullanıcının sağ üst kısımda yer alan dönem bilgisi kontrol edilmelidir. İçerisinde bulunulan dönem ile işlem tarihi dönemi aynı değil ise Firma Dönem değiştirilerek ilgili döneme geçiş yapılarak işlem sağlayabilirsiniz.

     

  5. Soru: Devir yapmadan yeni dönemde işlem yapabilir miyim?

    Cevap: Eski dönem işlemleri sürerken yeni dönemde işlem yapabilirsiniz. Eski dönem kayıtları tamamlandıktan sonra yeni dönem devrini gerçekleştirebilirsiniz.

     

  6. Soru: Devir işleminden sonra eski dönemde fatura eklendiği zaman faturanın yeni döneme yansıması için ne yapmalıyım?

    Cevap: Devir işlemi yapıldıktan sonra yeni döneme eklediğiniz fatura yeni dönemi etkilemeyecektir. Faturanın yeni dönemde, cari bakiye ve stok miktarlarını etkilemesi için dönem devri ekranından önceki devir alanında oluşan malzeme fişi, cari açılış fişi silinmeli ve devir işlemi yeniden yapılmalıdır. Devir fişlerinde kullanıcılar değişiklik yaptılar ve silmek istemiyorlar ise etkilenen stok ve carinin bilgileri yeni dönemde manuel değiştirilebilir.

     

  7. Soru: Fatura kaydederken ‘e-Fatura / e-Arşiv fatura numarasında yıl bilgisi hatalı, kontrol edin!’ uyarısı için nasıl işlem sağlanmalıdır?

    Cevap: Kayıt Numara Şablonları ekranından ilgili döneme ait doğru yıl bilgisi girilerek gerekli numara şablonunun tanımlanması gerekmektedir.

     

  8. Soru: Dönem devri işlemi yanlış yapıldığında devir işlemi geri alınabilir mi?

    Cevap: Devir işlemi geri alınamaz. Dönem devri ekranından önceki devir işlemleri alanında oluşan devir fişleri silinerek, devir işlemi yeniden yapılabilir. Geçmiş yıllara ait işlemlerin silinmemesi için tarih filtresi verilerek işlem yapılmalıdır.